Care4Tina

Tijdens onze DeDo van februari 2016 hadden we Elise Niels (oprichtster van Care4Tina) en Dorie de Ruiter (vrijwilliger bij Care4Tina) op bezoek. Tijdens deze avond vertelde Elise vol passie over het fantastische werk wat zij doen voor de kinderen met schisis (hazenlip)  in China. In China bestaat geen basisverzekering zoals wij dat kennen en daarom worden veel kinderen met een schisis of andere handicap te vondeling gelegd. Lionsclub Zuid Oost Veluwe heeft de stichting een donatie gedaan om een halve operatie te realiseren.

In 6 jaar tijd heeft de stichting Care4Tina voor ruim 210 kinderen een verschil kunnen maken waardoor een grootste deel van de behandelde kinderen werd geadopteerd.

Voor meer informatie over Care4Tina en hoe u kunt helpen ga naar

Stichting Care4Tina is in oktober 2009 opgericht als particulier initiatief en wordt volledig gerund door vrijwilligers.

Wat doet Care4Tina?
Jaarlijks gaat een medisch team van Care4Tina naar de stad Xi’an in China om daar gedurende twee weken kinderen met een schisis te opereren. De stichting heeft dr. Johan Vehof bereid gevonden belangeloos hieraan mee te werken. Dr. Vehof is sinds 2012 plastisch chirurg bij Rijnstate Arnhem en lid van Schisisteam Arnhem, en was voorheen werkzaam bij Radboud UMC in Nijmegen. Om de behandelingen te kunnen uitvoeren huurt Care4Tina een operatiezaal in het ziekenhuis in Xi’an af en wordt de ziekenhuisopname, de nabehandeling en de verzorging van de kinderen geregeld. Voor de realisatie van het project worden er met behulp van sponsors evenementen georganiseerd. De opbrengst van deze evenementen komt geheel ten goede aan de stichting.

Hoe het begon?

 

 

Bron: www.Care4Tina.nl