FAQ

Serviceclubs zijn toch elitair en niet meer van deze tijd?

Juist in een maatschappij waarin de overheid zich steeds meer terugtrekt en particulier initiatief aanmoedigt, worden de activiteiten van Lions belangrijker. Dat de leden van serviceclubs hierbij vanuit hun professionele achtergrond vaak bovengemiddeld actief zijn, is eerder coöperatief dan elitair.

Kan iedereen lid worden?

U kunt uzelf aanmelden bij de Lionsclub Zuid Oost Veluwe hieraan zijn wel voorwaarden aan verbonden(*). Is uw interesse gewekt klik dan op de button!

(*) Uiteindelijk stellen de club en/of u vast of een lidmaatschap past, rekening houdend met het profiel van de club (zoals bijvoorbeeld beroependiversiteit, leeftijdsopbouw club, man-vrouw verhouding e.d.). Er zal in ieder geval contact met u worden opgenomen.

Hoeveel tijd kost het om Lion te zijn?

Lionsclubs in Nederland organiseren op twee vaste avonden per maand een bijeenkomst. Doorgaans is er één avond met een gezamenlijke maaltijd, gecombineerd met een werkvergadering. De andere avond is vaak gericht op actuele onderwerpen. Daarnaast wordt van de leden de nodige inzet verwacht bij clubacties om fondsen te werven. Verder vragen bestuurs- en commissiewerk tijd. Ook wordt steeds meer aandacht gegeven aan immateriële dienstverlening door de individuele Lion of als Lions gezamenlijk.

Wordt van mijn partner ook inzet verwacht?

Nee, maar steun en inzet van partners is natuurlijk altijd welkom.

Wat betekent het clublidmaatschap financieel?

De leden van een Lionsclub betalen contributie. De hoogte daarvan verschilt per club, door extra kosten voor de maaltijden op clubavonden en voor bijzondere bijeenkomsten.

Moeten leden ook zelf bijdragen bij de inzameling van gelden voor Lions projecten?

Nee, wel wordt praktische inzet verwacht bij het organiseren van fondswerving.

Is het Lions lidmaatschap gebonden aan iemands woon- of werkplaats?

Lions speuren in hun eigen werkgebied naar maatschappelijke organisaties die hun hulp nodig hebben. Daarom zoekt een club nieuwe leden in haar eigen werkgebied.

Wat gebeurt er met het lidmaatschap als je verhuist?

In dat geval is het praktisch om ook van club te veranderen. In de nieuwe woonplaats kan de Lion zich aanmelden bij een lokale club.

FAQ geen antwoord op uw vraag?

Stuur ons een email